Hopp til hovedinnhold
Probea
Prosjekt

Drammen Helsepark

Oppdragsgiver
Drammen Helsepark AS
Periode
2019 - 2025
Kategori
Helse, næring, kontor
Oppgaver
Prosjektledelse, prosjektutvikling, prosjekteringsledelse, byggeledelse

Hvem drømmer vel ikke om å jobbe med det som virkelig betyr noe? Drammen Helsepark skal bli Europas mest komplette helse- og omsorgsklynge for utdanning, behandling og næringsutvikling. Probea har fått drømmeoppdraget med å gi den ambisiøse helsesatsningen en perfekt byggestart.

På et tidligere industriområde på Brakerøya skal Drammen Helsepark i en 440 meter lang byggrekke tilby 84 000 m2 med skreddersydde lokaler til offentlige og private helseaktører. Helseparken skal samle, styrke og utvikle helsetilbudet i regionen. I samspill med det nye Drammen sykehus vil helseparken danne en ny helsebydel med tusenvis av mennesker i livlig aktivitet og samfunnsnyttig virksomhet.

– Man får ikke mange slike oppdrag i livet. Her er ambisjonen å skape en helsepark med stor samfunnsbetydning. Verdien dette får for fellesskapet er ekstra motivasjon når vi nå leder arbeidet med det som bokstavelig talt er fundamentet for satsningen, sier en entusiastisk prosjektleder Geir Antonsen i Probea.

Arbeidet på den 18420 m2 store tomten er allerede godt i gang. Probea-teamet har bidratt med prosjektutvikling, prosjekteringsledelse, rådgivning og planlegging siden 2019, og har nå prosjektledelse og byggeledelse på de første del-entreprisene. Dette er en kompleks byggeplass med flere tilgrensende entrepriser. Det skal etableres teknisk infrastruktur, veier og ikke minst det nye sykehuset på samme område. Dessuten er grunnforholdene utfordrende etter mange år med industriproduksjon. I første omgang skal plass-støpt kjeller i ett plan og etterspente betongdekker på plass. Kompleksiteten i prosjektet gjør at samarbeid og kommunikasjon med alle involverte aktører er spesielt viktig.

Gøril Bergh, administrerende direktør i Drammen Helsepark, er fornøyd med at prosjektledelsen er i trygge hender.

– Probea har et komplett sammensatt team med lang erfaring fra komplekse byggeprosjekter. De har kunnskapen og forståelsen som trengs for å gi vår ambisiøse satsning en best mulig start.