Hopp til hovedinnhold
Probea

Prosjektlederen som kom inn fra varmen

For mang en frossen sjel kan det høres forlokkende ut med kroatiske øyperler som arbeidssted. Men bygningsingeniøren Lejla Radic søkte seg heller til kaldere strøk. Hos Probea ventet en varm velkomst!

I 12 år ledet Lejla byggeprosjekter i hjemlige områder rundt Split i Kroatia. Med stål- og betongkonstruksjoner som spesiale i et jordskjelvutsatt område skjøt karrien fart. Hjemlandet var i rivende utvikling, og prosjektene sto i kø. Som prosjekt- og byggeleder loste Lejla et titalls prosjekter innen turisme så vel som offentlige formålsbygg trygt i havn, ofte innenfor stramme tidsrammer. Og hun elsket det!

– Å lede byggeprosjekter blir en lidenskap. Det er så fascinerende å følge komplekse prosjekter fra tegnebrettet til bygg i bruk. Jeg liker hele prosessen med mange involverte og mye som skal falle på plass, ja, jeg liker til og med at det alltid oppstår krevende utfordringer underveis, sier en ambisiøs prosjektleder.

For ambisjonene er det ingenting i veien med. Lejla ville ha faglige utfordringer, og sammen med familien søkte hun seg nordover til kulden. Der ventet nye eventyr i nytt land. Probea, som alltid jakter dyktige prosjektledere til viktige oppdrag, nølte ikke da Lejla tok kontakt. Hun ble raskt tilbudt jobb.

– Det var jo vågalt, både av Probea og meg. Jeg var trygg på min fagkompetanse, men nå skulle jeg bruke den i Norge hvor jeg verken kunne språket godt nok eller kjente til lover og regler som gjelder her, sier Lejla på flytende norsk.

For tre og et halvt år etter at hun kom til Norge har timene med kursing i både språk og juridiske spissfindigheter betalt seg godt for henne selv, Probea og ikke minst oppdragsgiverne. Daglig leder Steinar W. A. Jarlsbo i Probea er imponert.

– Vi tok en sjanse, og hun tok sjansen! Hun er et kroneksempel på at det lønner seg å satse på proffe folk som har en annen bakgrunn enn den tradisjonelle norske. Ansatte som Lejla gjør at vi vokser som selskap, på alle vis. Og nå har hun nettopp overlevert et flunkende flott prosjekt til vår oppdragsgiver, sier en fornøyd Jarlsbo.

Han sikter til Majorstuen flerbrukshall for Oslobygg KF. Her har Lejla vært byggherrens byggeleder på en fossilfri byggeplass siden 2021. På 2000 kvadratmeter med hall, garderober, møterom og tekniske rom skal barn og unge boltre seg både i skoletiden og fritiden. Flerbrukshallen er bygget under bakken med den gresskledde vollen mot Frogner stadion vel bevart, og fremstår nå som et helhetlig anlegg sammen med Sonja Henie ishall.

– Det har vært så spennende, og jeg gleder meg til å se at barna har det gøy i hallen. Det er jo derfor denne jobben er så givende. Vi ser at byggene har verdi for mennesker som tar dem i bruk!

Nå er Lejla allerede i gang i ansvarsfull rolle på IKEAs nye sentrallager på Vestby. Hun angrer ikke på at hun og familien tok det store steget mot nord.

– Jeg blir rørt over å tenke på hvordan mine fantastiske kolleger i Probea har tatt meg imot. De har hjulpet meg hele veien. Jeg trives så godt, både med oppgavene og fellesskapet. Vi er nok kommet for å bli. Men i feriene drar vi selvfølgelig til de kroatiske strandperlene så fort vi kan, smiler byggelederen som fant varmen i kulden.

Har du også lyst til å jobbe med oss?
Ta kontakt med daglig leder Steinar W. A. Jarlsbo på steinar.jarlsbo@probea.no