Hopp til hovedinnhold
Probea

Gleden ved å bygge for IKEA

Han elsker ambisiøse byggeprosjekter der det stilles høye krav. Nå er det IKEAs nye varelager på Vestby som byr på innholdsrike arbeidsdager for prosjektleder Tormod Flaten Johnsen i Probea.

På Vestby er byggingen av IKEAs første sentrallager i Norge i full gang. Ambisjonene er store. Det automatiserte, funksjonstilpassete lageret på over 43000 m2 vil få en kapasitet på cirka to millioner ordrer med IKEA-produkter årlig. 7 av 10 nettkunder skal ha varer levert på døra allerede dagen etter bestilling. Som byggherrens representant i byggeprosessen kjenner Tormod på presset så vel som gleden.

– Det er utrolig givende å være med på et så komplekst og verdifullt prosjekt som dette. Vår jobb er å sørge for at det tas riktige beslutninger underveis, at byggherren får det de har bestilt. Målet er at vi skal overgå forventningene, sier den erfarne prosjektlederen.

Å bygge er ikke solospill, men samspill. Probea har en koordinerende rolle mellom byggherre, entreprenør, leverandører og andre aktører.

– Det er en krevende jobb, der vi må holde oversikt og sjonglere mellom mange ulike oppgaver. I store prosjekter er det ikke minst viktig å sørge for god kommunikasjon mellom alle involverte.

Men selv om oppgaven er stor, er Probeas prosjektlederteam lite.

– Vi vil ha små team som er tett på prosessen. Da blir det mye enklere å lede og lose prosjektet effektivt. Det blir også lettere å snu seg raskt når det er endringer og uforutsette utfordringer underveis i byggeprosessen. Og det er det alltid!

I Probea-teamet jobber som alltid erfarne ringrever og skarpe talenter i tospann. Kongstanken er at det gir en perfekt miks av erfaring og nytenkning til det beste for byggeprosjektet.

– Vi trenger yngre krefter som tilfører både ny kunnskap og ny energi i teamet. Det skjerper oss som har vært lenge i gamet. Det blir som på fotballbanen, du må slippe til de største talentene i kamper som teller. Det er sånn du skaper vinnerlag, smiler en motivert prosjektleder.