Hopp til hovedinnhold
Probea

Bransjeveteran til Probea

Egil Wahl er våre nye senior prosjektleder!

Wahl har hatt viktige roller i komplekse byggeprosjekter i snart førti år. Nå blir han en sentral brikke hos oss, hvor han både skal lede prosjekter selv og spille yngre prosjektledere gode.

Daglig leder i Probea, Steinar Jarlsbo, er storfornøyd med å ha fått Wahl på laget.

– Det å få en prosjektleder av Wahls kaliber i våre rekker føles som det beste skussmålet vi som selskap kan få. Vi er stolte over at han velger oss. Han har ledet mange byggeprosjekter med høy samfunnsmessig betydning.

Wahl kommer fra Advansia, hvor han har vært i tre perioder siden starten i 2001. Han har dessuten vært prosjektleder i Obos og Statsbygg, samt utbyggingssjef i Vestfold fylkeskommune. Han har innehatt tunge posisjoner i prosjekt som Akershus Universitetssykehus, Storbylegevakten i Oslo, Telenorbygget på Fornebu, LHL-sykehuset på Gardermoen og Realfagbygget på NTNU.

Wahl er ekspert på prosjekteringsledelse, og gleder seg til oppgavene som venter i Probea.

– Det dynamiske og fagsterke felleskapet i Probea passer meg perfekt på alle måter. Nå skal jeg bruke alt jeg kan på prosjekter som setter spor!

Wahl er allerede godt i gang med prosjektering for Drammen Helsepark. Han har arkitektbakgrunn, og mener det er nyttig i rollen som senior prosjektleder.

– Jeg har lang trening i å se helheten, og er bevisst på at vi bygger for mennesker. Kunnskap om brukerne og deres medvirkning er en forutsetning for vellykkede byggeprosjekt.

Jarlsbo er også opptatt av å utnytte tungvekterens erfaring internt i Probea.

– Vi tar erfaring på alvor. Få har samme faglige tyngde som Egil, og han vil garantert spille de yngre skarpe hodene våre enda bedre.

Her ser vi Wahl i samarbeid med prosjektleder Ivar Lozo.