Slik spiller vi hverandre gode
Når vi leder komplekse byggeprosjekter er det gull verdt med både ringrever og talenter i teamet. Det gir en perfekt miks av erfaring og nytenkning.
Derfor har vi nå formalisert samarbeidet mellom våre prosjektledere på senior- og juniornivå. Sr/jr-ordningen sørger for utvikling og deling av kunnskap, og er derfor et sentralt element i Probea-skolen.
– Vår grunnholdning er at enhver ansatt besitter kunnskap og kompetanse som andre ansatte kan lære av og ha behov for. Slik utvikler vi hverandre og skaper et lærende fellesskap, ja, en kunnskapskultur, sier daglig leder Steinar W. Jarlsbo.
Alle juniorer hos oss får gjennom ordningen en fast senior som mentor. Når en sr/jr- relasjon er etablert, så blir også mål for personlig og faglig utvikling definert, som oftest knyttet til et konkret prosjekt der begge bidrar.
– Prosjektledelse er lagspill, og vi gir yngre prosjektledere sentrale roller. Da er det smart å spille dem gode gjennom et tett samarbeid med mye kunnskapsdeling og kompetanseoverføring. Vi eldste fører jo spillet, men det er like gjerne de yngste som setter ballen i mål. De bidrar alltid med nye måter å løse ting på, det er krevende og det liker jeg, for jeg må jo henge med i svingene, smiler senior prosjektleder Tormod Flaten Johnsen.
Han jobber i team med junior prosjektleder Saba Athar Rasuli, som også ser stor verdi i ordningen.
– Da jeg skulle ut i jobb, drømte jeg om en prosjektrolle tett på byggherre med mye innflytelse og ansvar. Det har jeg fått, og har heldigvis god oppfølging av senior. Hun besitter masse kunnskap som kun lang bransjeerfaring gir deg. Det er mye som ikke kan læres på skolebenken! For meg som er ganske fersk i faget, er det utrolig lærerikt å jobbe med en senior som gir meg både spillerom og støttepasninger. Det skaper trygghet i en jobb med mye ansvar, sier en fornøyd Rasuli.
Jarlsbo er opptatt av Sr/Jr-ordningen utnytter alles kompetanse til det beste for oppdragsgiverne.
– Det er viktig å hente det beste ut av alle, uansett alder, roller eller fartstid. Jeg har ofte sett i bransjen at de eldste er eldst og seg selv nærmest, mens de yngre ikke slipper til. Vi vil heller at ha team der alle bidrar og får ut sitt beste, uansett alder, rolle eller fartstid, avslutter Jarlsbo.