Illustrasjon Miklagard Resort by LPO

Høsten 2020 åpner Miklagard Resort dørene. Eieren Haut Nordic AS har valgt Probea som prosjektleder for hele byggeprosessen. Denne uken gikk byggestarten.

Miklagard Resort blir ikke som et vanlig hotell å regne. Hotellet ligger på historisk grunn bare ni minutter unna OSL Gardermoen, og kommer til å skille seg kraftig ut fra eksisterende hoteller i regionen. Gjestene vil møtes av et av de største spa-anleggene i Stor-Oslo, moderne og fleksible kurs- og konferansefasiliteter og Norges beste golfbane som nærmeste nabo.

  • Miklagard blir et hotell med særpreg. Her skaper vi virkelig noe nytt og utradisjonelt som skiller seg fra andre hotell. Det inspirerer oss som prosjektledere, ikke minst fordi dette er et hotellprosjekt som bidrar til reell verdiskaping i regionen, sier Håvard Slaatten, styreleder og prosjektleder i Probea.

Probea har vært prosjektleder helt fra tomtekjøpet og har ledet utviklingsfasen. Selskapet skal også ha prosjekt- og byggeledelsen gjennom utførelsesfasen og helt fram til ferdigstillelse.

Probea er godt kjent med helhetlig ledelse av hotellprosjekt utenom det vanlige, blant annet som prosjektleder av The HUB for Nordic Choice Hotels og World Ocean Headquarters for FP Eiendom AS.

  • Hoteller som satser på kvalitet må også ha kvalitet i byggeprosessen. Probea har kompetansen og erfaringen som skal til når vi nå bygger et førsteklasses hotell, sier administrerende direktør i Haut Nordic AS, Sondre Prestegard.

Han gleder seg enormt til å ta imot gjestene i 2020.

  • Miklagard Resort vil være omkranset av vakker natur. Det gjør at vi sammen med personlig service og et bredt spekter av tilbud og fasiliteter kan tilby alle gjester en rolig pause fra hverdagen, forteller Prestegard.

Miklagard Resort ligger på historisk grunn. Området rundt hotellet inkluderer både gravminner og arkeologisk viktige funn fra vikingtiden. Navnet Miklagard ble brukt om Istanbul i norrøn tid og var et viktig møte- og handelssentrum for reisende. Stedets historie har inspirert utformingen av hotellet, og de orientalske båndene fanges opp i den gjennomgående utsmykningen av interiøret.

Akers eiendomsutviklingsselskap FP Eiendom AS eier 50% av Haut Nordic AS. Probea har hatt prosjektledelse for en rekke av FP Eiendoms prosjekter, blant annet Akers hovedkontor i Akerkvartalet, Fornebuporten og storsatsningen World Ocean Headquarters.

Se også bygg.no http://www.bygg.no/article/1370971

FAKTA OM MIKLAGARD RESORT

Åpner: høsten 2020

Byggestart: Oktober 2018

Byggherre: Haut Nordic AS.
(Akers eiendomsutviklingsselskap FP Eiendom AS eier 50% i Haut Nordic AS)

Prosjekt – og byggeledelse: Probea AS

Arkitekt: LPO Arkitekter

Antall rom: 302 rom (fase 1)
Beliggenhet: 9 min fra OSL Gardermoen

Fasiliteter:
Spa-anlegg inne og ute
Moderne kurs- og konferanse-fasiliteter til ca 800 personer (800 m2)
Umiddelbar nærhet til Miklagard Golf
Parkering for 300 biler


Del denne siden: